--UNDER CONSTRUCTION--

Wat als de Krimoorlog was uitgemond in een alles verwoestende oorlog, die 70 procent van de wereldbevolking het leven gekost had... 

Wat als diesel de stoomenergie nooit vervangen had...

Wat als de adel de touwtjes nog stevig in handen had en zich krampachtig aan verouderde Victoriaanse waarden vasthield...

Wat als je angst voor het donker niet irrationeel was...

De wereld van Aether lijkt op die van ons, maar de geschiedenis net iets anders gelopen. Aan het einde van de 19de eeuw heeft de wereld zo’n twintig jaar lang haar best gedaan om zichzelf uit te roeien. Nu, een generatie later, is het aan jou, om als inwoner van de fictieve universiteitsstad Raetsburg, mee te bouwen aan een betere toekomst.

Reis 100 jaar terug in de tijd en druk je stempel op de geschiedenis. Meer informatie weldra op deze site of contacteer de regie op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Airship battle

When a distinguished but elderly scientist states that something is possible, he is almost certainly right. When he states that something is impossible, he is very probably wrong - Clarke’s first law

Welkom op Aether, een ‘live action roleplay’-evenement in het genre van Victoriaans futurisme, ofwel Steampunk. De wereld van Aether lijkt op die van ons, maar de geschiedenis is hier en daar een andere weg ingeslagen. Zo gebruikt men bijvoorbeeld geen olie, maar stoom. Ons verhaal speelt zich 100 jaar geleden af.

De universiteitsstad Raetsburg onderzoekt de gevolgen van de Grote Oorlog. Aan het einde van de 19de eeuw heeft de wereld zo’n twintig jaar lang haar best gedaan om zichzelf uit te roeien. Nu, een generatie later, is het aan jou om mee te bouwen aan een betere toekomst.

In Aether kun je als adel, middenklasser of arbeider aan de slag in een maatschappij die krampachtig aan verouderde Victoriaanse waarden probeert vast te houden. Elk van de klassen komt met een reeks privileges en verplichtingen. Zo ben je als baron bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het welzijn van enkele medespelers. Je hebt daarentegen dan wel toegang tot de meest exclusieve Gentlemen’s club. Dit betekent dat er in het spel veel nadruk komt te liggen op het rollenspel en de sociale interactie.