Deze categorie bevat geen artikelen. Indien subcategorieën getoond worden op deze pagina kunnen deze artikelen bevatten.

Subcategorieën

Welkom op AetherWelkom op Aether, een ‘live action roleplay’-evenement in het genre van Victoriaans futurisme, ofwel Steampunk. De wereld van Aether lijkt op die van ons, maar de geschiedenis is hier en daar een andere weg ingeslagen. Zo gebruikt men bijvoorbeeld geen olie, maar stoom. Ons verhaal speelt zich af in 1913.

De universiteitsstad Raetsburg onderzoekt de gevolgen van de Grote Oorlog. Aan het einde van de 19de eeuw heeft de wereld zo’n twintig jaar lang haar best gedaan om zichzelf uit te roeien. Nu, een generatie later, is het aan jou om mee te bouwen aan een betere toekomst.

In Aether kun je als adel, middenklasser of arbeider aan de slag in een maatschappij die krampachtig aan verouderde Victoriaanse waarden probeert vast te houden. Elk van de klassen komt met een reeks privileges en verplichtingen. Zo ben je als baron bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het welzijn van enkele medespelers. Je hebt daarentegen dan wel toegang tot de meest exclusieve Gentlemen’s club. Dit betekent dat er in het spel veel nadruk komt te liggen op het rollenspel en de sociale interactie.

Ankoria is een project van een aantal gedreven vrijwilligers die live action role play, ofwel larp, willen introduceren aan kinderen en jongeren. Larp is een groot gemeenschappelijk spel voor tussen de 40 en 100 deelnemer. Grotere evenementen bestaan, maar zijn eerder uitzonderlijk in België. Er lopen op dit moment twee projecten onder de noemer Ankoria. Het eerste project, Dromen van Ankoria, richt zich op kinderen van 6 tot 13. Het tweede project heet Kronieken van Ankoria en is er voor jongeren van 12 tot 18 jaar. Over het algemeen duurt een larp evenement van vrijdag avond tot zondag middag, maar ons project voor kinderen van 6 tot 13 neemt maar1 zaterdag in beslag.